CleanWear les: Od pozemku k myšlence, od myšlenky k realizaci

3

V roce 2022 se v CleanWear zrodila myšlenka, která spojila naše nadšení pro udržitelnou módu a ekologii. Ideu primárně podpořilo to, že jsme získali holinu v lokalitě mezi Poniklou a Roprachticemi, nad bývalým areálem tzv. "Kosťovárny". Při hledání inovativních způsobů, jak oživit tuto plochu, jsme se rozhodli vytvořit něco, co vykompenzuje uhlíkovou stopu našeho oblečení a vrátí zase něco přírodě nazpět. A tak vznikl CleanWear les.

Výše uvedená oblast nabízela nejen možnost rozšířit lesní porost, ale také vytvořit příjemné prostředí pro výsadbu různorodých stromů. Při volbě druhů jsme se po intenzivní komunikaci se správcem lesní oblasti zaměřili na pestrou skladbu, která ideálně odpovídá dané nadmořské výšce a regionu. Zároveň jsme dbali na to, aby naše lesy vyhovovaly moderním standardům smíšených lesů, které budou odolávat výzvám v podhůří Krkonoš.

1
Interní plán pro rozložení skladby lesa

Celková rozloha lesu činí 7915 m². Les je jednak útočištěm pro faunu a flóru a druhotně podporuje ideu námi vytvářené udržitelné módy. Les pro nás ale není pouze obnovou přírody. Je to i závazek, který jsme vytvořili již v zárodku vzniku firmy. Tímto závazkem byl příslib vysazení stromu za každou objednávku. V současné době máme vysazeno mnohem více stromů, tedy máme “předplaceno,” čehož využijeme ve dnech, kdy nebude sázení možné. To ovšem znamená, že společně se zákazníky CleanWear budeme pokračovat v tomto zeleném závazku.

Jak je již výše zmíněno, CleanWear les není pouze o stromech. Plánujeme vytvořit místo pro klid a odpočinek, kde mohou lidé propojit svou lásku k přírodě s osobní relaxací. V této oáze klidu plánujeme instalovat lavičku s výhledem na les, aby mohl každý zažít spojení s přírodou a odpočinout si v krásném prostředí Krkonoš.

Les je pro nás způsobem, jak ukázat, že móda a odpovědnost k přírodě mohou jít ruku v ruce. Každý kousek oblečení a každý vysazený strom je krokem k udržitelnější budoucnosti. Snažíme se navázat symbiózu mezi módním průmyslem, přírodou a společenskou odpovědností, která zanechá pozitivní stopu v srdci Krkonoš.

2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz