CleanWear získal certifikát Udržitelný e-shop!

Projekt Udržitelný e-shop má za cíl prověřit obchody, kterým není lhostejné, co se ve světě děje v oblasti sociálního života a ekologie a ocenit je certifikátem v podobě zeleného loga. A právě CleanWear se může pochlubit a do budoucna prokazovat tímto logem. Po vyhodnocení několika faktorů, které musí takový internetový obchod splňovat se nám totiž podařilo certifikát úspěšně získat!

sustainabilityNení tajemstvím, že se naše značka dlouhodobě snaží o výrobu udržitelných produktů, které jsou šetrné k přírodě i pracovním silám, které se na výrobě podílejí. Jaké další body však musí takový e-shop mít, aby byl vyhodnocen jako ideální kandidát pro obdržení certifikátu? Primárně musí být odpovědný vůči životnímu prostředí, a to nejen v případě samotného produktu, ale také jeho balení. V našem případě může zákazník očekávat výrobek zabalený v recyklovatelném materiálu s lepenkou, která neobsahuje plasty. 

Dále se vyhodnocuje vykonávaná péče o zaměstnance. Zde je kladen důraz primárně na důstojné mzdové ohodnocení a začleňování znevýhodněných skupin. Naše firma svým zaměstnancům nabízí kvalitní platové ohodnocení, jaké si za svou práci zaslouží. Souběžně mezi našimi švadlenami jsou ženy v důchodovém věku, které si u nás svou prací přivydělávají. 

Třetím požadavkem je přehled o dodavatelích. I zde můžeme s čistým svědomím říci, že tento bod splňujeme. S našimi dodavateli dlouhodobě spolupracujeme a veškeré komponenty, které užíváme pro výrobu produktů prošly poctivým výběrem. Spolupracujeme s tuzemskými dodavateli, čímž podporujeme jak lokální výrobu, tak také snižujeme logistické dopady na ekologii.

Odpovědný přístup k zákazníkům je založen na poskytování transparentních informací a nastavení procesů pro ochranu osobních údajů. I tyto požadavky naplňujeme a pro naše zákazníky nabízíme ten nejlepší servis. Každému jednotlivci se snažíme vždy vyjít vstříc a vykomunikovat ideální řešení při nákupu i při případné potřebě reklamovat produkt, například kvůli špatně zvoleným velikostem. Naši zákazníci jsou pro nás důležití, a proto se snažíme každému vždy vyhovět.

Transparentní řízení společnosti klade vedení firem k srdci, že zisk není vše s porovnáním naplňování veřejně prospěšných cílů a etice v podnikání. V naší firmě si zakládáme na nastavení etického kodexu a jeho naplňování se hlásí jak vedení, tak také jeho zaměstnanci. 

Posledním posuzovaným bodem je podpora komunity. Zde je cílem spolupráce a dobrovolná činnost vedoucí k řešení společenských a environmentálních problémů. Cílem je spolupracovat s komunitou obdobně smýšlejících firem a jedinců na dosažení společného cíle. Naší pravidelnou dobrovolnou činností, kterou přispíváme k environmentálním změnám je vysazování stromů za každou jednu objednávku. Tedy vy nakoupíte, dostanete své zboží a my za vás vysadíme strom ve smíšených lesích v Krkonoších.

Všechny výše zmíněné body vedou k tomu, že i my se můžeme prokazovat certifikátem a logem Udržitelný e-shop a že to, co děláme má smysl jak pro vás, tak také pro společnost a ekologii. 

blog_udrzitelny_eshop

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz