Lněné oblečení i na podzim? Rozhodně ANO!

1_5_smallPodzim bývá mnohdy nepředvídatelný a neustálé střídání teplot tak může být pro mnohé z nás nepříjemné. Jednak si musíme zvykat na ponuré počasí a teplotní výkyvy a v neposlední řadě musíme více myslet na své oblečení a jeho správné zvolení. Určitě jste již zažili moment, kdy ráno odcházíte z domu nabalení do mnoha vrstev a domů přicházíte pouze v tričku obalení odhozenými kousky oblečení. Tento problém obvykle přichází na řadu na jaře a na podzim při teplotních přechodech. A právě v tento moment je vhodné sáhnout po takovém kousku, který dokáže podpořit vhodnou termoregulaci jedince a přizpůsobí se aktuální teplotě. 

Pokud poctivě čtete naše příspěvky, pak nepochybně víte o tom, že je len díky svým vlastnostem ideální do horkých letních dní, kdy svého uživatele drží celý den v pohodlí a příjemně chladí. Víme tedy, že v létě nás látka ochladí a díky vysokým absorpčním vlastnostem také odvádí pot. Říká se dokonce, že lněný materiál dokáže vstřebat stejnou gramáž tekutiny, jaká je jeho vlastní váha. Vyvstává však možná otázka, zda nosit len pouze v létě nebo zda se oblečení z tohoto materiálu hodí i do jiných ročních období. Odpověď je jednoznačná. Ano! Hodí se ideálně do všech fází roku, a to díky své tepelné vodivosti!

lnene-obleceniPrimárně si uveďme, co je to vlastně tepelná vodivost. Jedná se o fyzikální hodnotu, která udává, jak zvládá konkrétní materiál vést teplo. Měření probíhá tak, že se zahřívá jedna část materiálu a zjišťuje se, za jak dlouho teplo doputuje do jeho chladnějších konců. A právě touto vlastností len dominuje. V případě uvedené textilie je tepelná vodivost v porovnání s bavlnou až 5x vyšší! A právě proto je tento materiál vhodný jak do parných dní, tak i do chladnějšího počasí.

Pokud se tak chcete zbavit problému z úvodu tohoto článku, nabízíme vám velmi jednoduché řešení. Na našem e-shopu naleznete výběr lněných kalhot a košil v dámském i pánském provedení. Souběžně vás naše produkty potěší svou kvalitou a zároveň i barevně krásně zapadnou do podzimního barevného spektra. Na výběr máte z několika barevných adaptací. Veškeré produkt nabízíme v konfekčních velikostech, ale také můžete využít možnosti šití produktu přímo na míru

Nebojte se tedy i v tomto probíhajícím ročním období sáhnout po našich lněných produktech. Jednak podpoříte tuzemskou výrobu a planetu kvalitní udržitelnou módou a zároveň si dopřejete fyziologicky komfortní kousek, který bude plnit svou funkci, a který unosíte v každém ročním období.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz