I na balení záleží: Jak ekologicky balíme naše objednávky

22

Pokud nás sledujete delší dobu, pak víte, že při vymýšlení filozofie naší firmy byla udržitelnost jedním z hlavních pilířů. Naše lněné produkty tak splňují požadavky na co nejšetrnější a nejodpovědnější přístup k planetě. U našeho oblečení však naše práce neskončila. Aby byly zásilky, které od nás obdržíte také co nejvíce ekologické, zamysleli jsme se i nad balením, které chceme, aby bylo v souladu s naší hlavní myšlenkou a zároveň sloužilo i co do kvality a estetiky.

V rámci udržitelného přístupu k planetě jsme i obalové materiály vybírali výhradně od českých dodavatelů, čímž se snižují náklady a emise spojené s logistikou. Nechceme přece, aby po každé jedné objednávce zůstala přemíra zbytečného odpadu, který nelze dále zpracovat. Proto pro nás byla dalším parametrem možnost recyklace. Navíc bylo v našich požadavcích najít takové materiály, které neobsahují chemii, jako jsou například inkoust či barvivo. I výběr obalů tak nebyl od začátku jednoduchý, ale nakonec se nám to přece jenom povedlo! A jak tedy dostanete s láskou vyrobené oblečení zabalené?

11

Krabice, do kterých produkty balíme pochází od českého dodavatele obalových materiálů, které uzpůsobují pro své zákazníky na míru a jsou, jak je již výše uvedeno, recyklovatelné. Tisk loga na krabice je 100 % ekologický a splňuje veškeré podmínky pro certifikace v rámci celé Evropy. Inkoust je navíc bez zápachu či jiných negativních postranních efektů, které mohou balení ovlivnit. Navíc splňuje také certifikaci, která povoluje přímý styk i s potravinami. Firma vytvářející pro nás obalové materiály ke každé dodávce navíc zasílá certifikát ZERO WASTE, který stvrzuje výše uvedená pozitiva a hlásí se k výrobě odpovědné přírodě.

lep

I u ostatních komponentů jsme nelenili. Krabici lepíme pevnou papírovou balící páskou se specifickým lepidlem, které je vhodné přímo na papíry a kartony a je taktéž ekologicky nezávadné a recyklovatelné. To vše pro vás následně balíme do balícího papíru, který je taktéž z recyklovatelného materiálu a taktéž od českého dodavatele. Zajímavostí může být, že se hnědo-šedá barva balícího papíru může při různých objednávkách odlišovat, a to právě díky jeho recyklaci.

Rádi myslíme i na detaily a vážíme si každého zákazníka a důvěry, kterou nám svou objednávkou dáváte. Tím pádem vás chceme uvnitř každé objednávky potěšit dopisem, který obsahuje zprávu s návodem, jak o lněné oblečení pečovat. Tu tiskneme na nebělený a recyklovatelný papír. Právě všechny uvedené komponenty se možná zdají jako drobnosti, ovšem při větší míře objednávek se počet potenciálního odpadu nasčítá a my jsme tak rádi, že jsou naše balíčky do posledního drobného komponentu promyšlené, udržitelné a plní naši myšlenku módy, která je odpovědná k planetě.

       dopis bal p 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz