Prodyšné a stylové: Vezměte s sebou na dovolenou len a nebudete litovat

hl

Představte si to, sedíte na balkoně svého apartmánu, moře na obzoru, zvuk cikád a vy si dopřáváte svou odpolední kávu či sklenku aperolu a užíváte horkého letního dne na dovolené. Pro mnohé nejoblíbenější část roku už doslova klepe na dveře a s ní i dny strávené u moře. Právě tyto výlety do tropických oblastí vyžadují zvolit outfity, které vám poskytnou pohodlí a nejlépe i ochranu před sluncem. V tomto ohledu se jako skvělá volba ukazuje len, který přináší mnoho výhod. Zde je pohled na to, jak lněné oblečení může být vaším nejlepším spojencem během každého letního dobrodružství.

Naprostou většinu čtenářů pravděpodobně jako první napadne jeho prodyšnost a chladivý efekt, který pomáhá udržet si příjemnou teplotu i ve vysokých letních teplotách, a kterým je lněné vlákno tak proslulé. Jednoduše budete mít pocit, že na sobě skoro nic nemáte. Také schopnost skvěle odvádět vlhkost a absorbovat pot se tak stane něčím, co v parných letních a propocených dnech nepochybně oceníte. A mimochodem, spolucestující v hromadné dopravě to ocení také.

V letních dnech je důležité zvýšeně dbát o svou pokožku a chránit ji před nepříjemným zarudnutím po spálení od sluníčka. Asi každý z nás někdy pocítil ten nepříjemný pocit spálené kůže i přesto, že se mazal opalovacím krémem. A právě tomu se lze vyvarovat a je důležité zmínit, že vám lněný materiál přinese i ochranu před slunečním zářením. Přesněji má totiž tato textilie přirozenou schopnost blokovat sluneční paprsky. Její hustá struktura tak pomáhá chránit vaši pokožku před škodlivým UV zářením a eliminuje šanci zarudlé kůže. To je zejména výhodné, pokud strávíte mnoho času venku na slunci, ať už na pláži, na výletě nebo při pikniku v přírodě.

Kromě ochrany proti slunci má len i jiné benefity pro zdravotní stránku jedince. Lněná textilie je totiž hypoalergenní, což opět oceníte primárně v horkých letních dnech. Navíc je stěžejní i fakt, že lněné vlákno je antibakteriální a protiplísňové. Právě tyto faktory nejvíce ocení alergici a lidé trpící na nejrůznější formy kožních onemocnění a mykóz, které se bohužel hojně pojí například s pobyty u hotelových bazénů.

V neposlední řadě nesmíme opomenout, že na dovolené je navíc příjemné se obléknout stylově a pohodlně. A právě len je spojován s ležérním a stylovým vzhledem. Jeho přirozená textura a volný střih dodávají oblečení neformální a elegantní design. Bez ohledu na to, jestli nosíte lněné šaty, kraťasy, kalhoty nebo košili, budete vypadat vždy trendy a připraveni na letní zábavu. A navíc budete naprosto v pohodlí, které tato textilie přináší. Lněné oblečení je totiž velmi lehké a příjemné na nošení. Jeho volný střih a přirozená elasticita poskytují svobodu pohybu, což je ideální pro aktivity na pláži, jako je plážový volejbal nebo procházky podél pobřeží. 

Nezapomeňte si tak do svého letního zavazadla přibalit lněné oblečení a garantujeme vám, že až budete procházet uličky starého města či popíjet drink v plážovém baru, budete nadšeni, že jste si stihli před odjezdem přečíst tento článek a přibalit si nějaký lněný kousek s sebou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz