Vážení zákazníci, aktuálně odesíláme zásilky každé pondělí a pátek. Pokud potřebujete zaslat dříve, dejte nám prosím vědět na email info@cleanwear.cz. Děkujeme.

Oblečení k moři: bez lnu ani ránu

Na dovolenou bez mráčku se těšíme většinu roku. Jak si ji užít v horkých dnech u moře? Jde to elegantně a bez propocených triček. Klíčem je správný šatník. Poradíme, co si sbalit a jak ušetřit místo v kufru, aby zbyl prostor i na suvenýry.

Vsaďte na přírodní materiály

Lněné oblečení na dovolenéTěsné šaty, džíny a trička z umělého vlákna nechte doma. Když teploměr překračuje třicítky, největší službu vám prokážou vzdušné kousky z přírodních materiálů. Sáhněte po oblečení ze 100 % organické bavlny, konopí, bambusu, nebo ještě lépe po našem oblíbeném lnu. 

O tom, že lněné oblečení k dovoLENé patří, není pochyb. Dlouhodobě se drží v srdcích a šatnících obyvatel Středomoří i orientálních zemí. A není divu. Jde o prodyšný materiál, který na dotyk chladí. Dále vyniká savostí a antibakteriálními vlastnostmi, jež neutralizují zápach. Lněný kousek stačí po nošení vyvěsit k oknu, on se sám vyvětrá a je opakovaně připraven na další teplý den – ideální pro chvíle, kdy jste bez pračky a chcete ušetřit místo v kufru. Kromě výše zmíněného chrání hustá lněná textilie pokožku i před slunečním UV zářením. Pokud něco dokáže zpříjemnit celý den na přímém slunci, je to pocit svěžesti a pohodlí, který ocení dámská i pánská polovička. 

Může být len ještě lepší? Ano. 

Ve srovnání s jinými materiály, je daleko udržitelnější. Oproti bavlně má výroba lněného oblečení násobně krát nižší spotřebu vody, produkuje menší množství odpadu a díky odolnosti rostliny samotné není nutné při jejím pěstování využívat tolik pesticidů jako v jiných případech. Len je symbol volnosti, elegance, ale i podpory etické a tuzemské módy. 

Jak vybrat oblečení na dovolenou?  

České lněné oblečení CleanWearVypsat si v klidu a s rozvahou seznam věcí na dovolenou, které zabalit na cestu, vám ušetří nejen spoustu nervů před odletem, ale i místo v kufru. Nepovezete nic navíc a také je velká šance, že doma nic nezapomenete. Před samotným balením popřemýšlejte nad svou cílovou destinací a způsobem, jak budete většinu volného času trávit. Čeká-li vás plážová dovolená s návštěvami centra města, sportovní oblečení rovnou škrtněte. Šatníku by měly dominovat lehké letní šaty, volné kalhoty a ležérní lněná košile.

Nezaměřujte se při balení na konkrétní outfity. Co se vám může líbit dnes, za dva dny už platit nemusí. Vybírejte kousky ve dvou až třech barvách, ideálně neutrálních jako je bílá, béžová a šedá. Ty se k sobě skvěle hodí. Navíc jde o světlé odstíny, které nepohlcují příliš tepla. Stejně tak dejte přednost jednobarevnému oblečení před vzorovaným. Minimalismus jde jednoduchému kombinování naproti. Toho se držíme i v CleanWear a v Krkonoších pro vás šijeme nadčasovou módu, která nepodléhá trendům. A díky odolnosti lněného vlákna vám oblečení od nás vydrží nejen na tohle léto, ale i spoustu dalších. 

 

Jak si zabalit kufr, aby se oblečení nezmačkalo?

České lněné oblečení v BarceloněSami lněné oblečení díky jeho jedinečným vlastnostem nosíme od jara až do podzimu, a to i přesto, že jde o materiál, který se rád mačká. Jde o jeho přirozenou vlastnost umocňující rustikální, bezstarostný a ležérní styl. I tak ale máme několik tipů, jak se s velkým množstvím přehybů vypořádat bez žehličky v hotelovém pokoji. 

Oblečení na dovolenou si vyžehlete a vyvěste doma den před balením, ať má dostatek času vychladnout. Detailní návod, jak správně pečovat o lněné oblečení jsme již popsali v tomto článku.

Naskládejte na sebe 3 až 4 kousky podobného druhu. Mačkavé materiály vrstvěte dospod a zbytek navrch. Vše jemně srolujte. V případě kalhot od pasu dolů, u triček a košil začněte u límce. Ruličky zmírní pomačkání a šetří místo v kufru. 

Poté, co dorazíte do cílové destinaci, vyndejte oblečení z kufru a vyvěste na ramínko, přes židli, případně po osvěžující sprše do vlhké koupelny. Materiál bude znovu dýchat, srovná se a vám už nic nebrání užít si zbytek dovolené v pohodlném a chladivém outfitu.   

České lněné oblečení nad Barcelónou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz